Главна дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) предупреди за опасни

...
Главна дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) предупреди за опасни
Коментари Харесай

Внимавайте! ГДБОП предупреди за позната, но опасна схема

Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) предизвести за рискови имейли с безусловно подправено наличие, които може да получите на пощите си.

От отдел „ Киберпрестъпност “ прецизираха, че имейлите настояват, че ви " проверяват " за детска порнография и педофилия, заради което би трябвало да платите избрана сума, с цел да бъде прекъснато наказателното гонене.

Измамните известия се пращат от името на публични европейски и национални правоохранителни институции.

„ От името на публични европейски и национални правоохранителни институции се популяризират лъжливи имейли. Накратко известието гласи, че получателят е обект на следствие, обвързвано с детска порнография, заради което следва да заплати избрана сума, с цел да бъде прекъснато наказателното гонене против него “, изясняват от ГДБОП.

Съветът на специалистите е при приемане на сходни имейли да избягвате отварянето на прикачени към тях файлове, тъй като това може да крие възможен риск за вашия компютър.

„ Напомняме, че както в Министерство на вътрешните работи, по този начин и в европейските правоохранителни институции няма процедура подобен вид документи да се изпращат по електронните пощи “, допълват от ГДБОП.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР