Главен експерт от фонд Земеделие“, хванат с подкуп миналия септември,

...
Главен експерт от фонд Земеделие“, хванат с подкуп миналия септември,
Коментари Харесай

Първо дело на европрокуратурата у нас

Главен специалист от фонд „ Земеделие “, заловен с рушвет предишния септември, е първият обвиняем по дело на Европейската прокуратурата в България. 

Днес в Специализирания углавен съд се е провело първото съвещание, оповестиха от екипа на Лаура Кьовеши.

36-годишният мъж беше арестуван на бензиностанция край Пловдив с 5000 лв. в белязани банкноти при взаимна интервенция на пловдивската прокуратура и Министерство на вътрешните работи. Според държавното обвиняване служителят на Фонд „ Земеделия “ е изнудвал аграрни производител от пловдивското село Строево, който е кандидатствал по девет схеми за подкрепяне на Държавен фонд „ Земеделие “.

Поискал му по 5000 лв. за всяка от схемите, против което му подсигурил, че няма да има проблеми с контролните органи.

От Европейската прокуратурата оповестяват единствено буквите на подсъдимия - Т.Д. Уточняват, че той е в ареста от началото на септември 2021 година. 

Описват и схемата - изнудваният, които имал право да кандидатства за дотации, откакто не получил парите през декември 2020 година, почнал да търси помощ и негов другар го свързал с обвинения, който пък му изискал рушвет, с цел да повлияе на сътрудниците си да разрешат заплащанията и с цел да не се правят по-нататъшни инспекции по неговия случай.

Присъдата по делото се чака в идващите месеци, написа в известието на Европейската прокуратура.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР