Главатарят на наемническата частна армия Вагнер Евгений Пригожин отново публично

...
Главатарят на наемническата частна армия Вагнер Евгений Пригожин отново публично
Коментари Харесай

Пригожин проплака: Избиват моите момчета, не ни дават боеприпаси - Свят

Главатарят на наемническата частна войска " Вагнер " Евгений Пригожин още веднъж обществено изостри спора си с съветското министерство на защитата. Според него Москва е прекратила доставките на муниции за неговите бойци.

В прочувствено послание той упрекна командването, че е прикрило доставките за " Вагнер " и че това е повода бойците му да търпят големи загуби на фронта от ВСУ.

Според него всички договаряния с представители на Министерството на защитата по отношение на доставките на муниции приключват с това, че го поучават да се извини на " тези от горната страна ".

" На кого да се извиня? На кого би трябвало да се извиня, с цел да бъдат моите момчета убивани два пъти по-малко, в сравнение с ги убиват през днешния ден? Днес всеки ден умират повече бойци от ЧВК " Вагнер " и други елементи поради тоталния апетит за снаряди ", съобщи Готвача на Путин.

Без да посочва поименно Пригожин упрекна съветския министър на защитата Сергей Шойгу, че работи за врага. Основателят на " Вагнер " обаче напомни почивката на дъщерята на " еленовъда " в Дубай.

" Тези, които пречат на успеха в тази война, непосредствено работят за врага. Помагат на врага да пречупи гръбнака на Русия! Закусвате, обядвате и вечеряте от златни чинии и изпращате дъщерите и внучките си да почиват в Дубай! Не ви пука от нищо в миг когато съветските бойци умират на фронта! Моля ви, дайте ни муниции ", съобщи Пригожин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР