Гласуването за председател на Народното събрание вече показва кой с

...
Гласуването за председател на Народното събрание вече показва кой с
Коментари Харесай

Ясно е кой с кого ще играе в новия парламент

Гласуването за ръководител на Народното събрание към този момент демонстрира кой с кого ще играе в новия парламент.

Засега най-вече гласове при вота на националните избраници събраха представителите на ГЕРБ-СДС Росен Желязков и някогашният началник на Народно събрание Никола Минчев, повдигнат от Продължаваме промяната. Двамата отиват на балотаж, резултатът от който ще стане явен след оповестената 15-минутна отмора.

Росен Желязков от ГЕРБ-СДС получи най-вече гласове - 103 от депутатите от неговата партия го поддържаха дружно с групата на Движение за права и свободи. " Против " бяха 86, а 51 се въздържаха.

Никола Минчев от Политическа партия събра 74 гласа от своята група и от депутатите на Демократична България, а 29 бяха срещу неговата кандидатура, а 135 гласоподаваха " въздържал се ".

За издигнатия от " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин огромна част от депутатите се въздържаха при гласуването - 181. " За " бяха 27, а " срещу " - 31.

Петър Петров от " Възраждане " получи поддръжката на 27 депутати, срещу бяха 94 народни представители, 118 се въздържаха.

Така преди втория тур се обрисува претендентът на ГЕРБ-СДС да получи поддръжка от съпартийците си и от Движение за права и свободи. Вероятно за него ще гласоподават и избраниците от Български напредък, за което загатна сутринта Стефан Янев.

За Никола Минчев пък се чака да гласоподават Продължаваме промяната, Демократична България. Вероятно към тях ще се прелеят и гласовете на Българска социалистическа партия за България.

Очаква се да разберем по какъв начин ще гласоподават останалите участници в Народното събрание.

  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР