Гласуването в британската камара на общините на правителственото споразумение за

...
Гласуването в британската камара на общините на правителственото споразумение за
Коментари Харесай

След седмица гласуват сделката за Брекзит

Гласуването в английската камара на общините на държавното съглашение за излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС), ще се организира на 14 или 15 януари. Това съобщи министър-председателят Тереза Мей в "Шоуто на Андрю Мар " по телевизия Би Би Си, съобщи Ройтерс.

"Дебатите ще стартират идната седмица и ще продължат през идната, през която ще се организира и гласуването ", разясни Мей в изявлението си. В отговор на въпрос за датата на гласуването министър-председателят удостовери, че то ще е на 14 или 15 януари, без значение от вестникарски изявления, че тя може още веднъж да го отсрочи.

Мей сподели през днешния ден, че в случай че нейната договорка за Брекзит бъде отхвърлена, Англия ще се окаже на "неизследвана територия ". Описвайки какво ще се случи, в случай че претърпи проваляне в Народното събрание, Мей сподели "Ще се окажем на неразучена територия. Не мисля, че някой е в положение да каже тъкмо каква ще бъде реакцията в Народното събрание ".

Партията на Мей е разграничена по повод поддръжката за договорката, защото доста нейни съпартийци се притесняват, че "предпазният механизъм " за недопускане на твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия може да остави Англия в обсега на разпоредбите на Европейски Съюз за несигурно дълго време.

Един от най-изявените съперници на договорката в Консервативната партия Джейкъб Рийс-Мог написа във вестник, че е "самозалъгване " да се твърди, че коледната почивка, до момента в който не е бил в Народното събрание, би могла да го убеди да промени мнението си и да поддържа съглашението.

След като на 25 ноември м.г. Европейски Съюз и Англия съгласуваха договорката за изискванията на Брекзит, Мей е под мощен вътрешнополитически напън. Мнозинството депутати в долната камара упорстват тя да съгласува още веднъж изискванията на участието на Северна Ирландия в митническия съюз и единния пазар на Европейски Съюз след Брекзит.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР