Гласуването в анкетата Млад музикант на годината 2020 на предаването

...
Гласуването в анкетата Млад музикант на годината 2020 на предаването
Коментари Харесай

Пианистката и композиторка Лора Ал-Ахмад - в лексикона на "Алегро виваче"

Гласуването в анкетата " Млад музикант на годината 2020 " на предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " завърши. След преброяването на гласовете следва и подготовка на церемонията по награждаването.Междувременно 11-те номинирани от екипа на предаването за наградата, определян напълно от слушателите, ще се показват сами пред аудиторията, като отговорят на 10-те въпроса в самобитния радиолексикон на " Алегро виваче ".
Шеста в поредицата по азбучен ред е пианистката и композиторка Лора Ал-Ахмад . Отговорите й можете да чуете в звуковия файл.

***

Лора Ал-Ахмад е един от разпознатите български гении, минали образование през последните няколко години в влиятелните музикални школи на Ню Йорк - първо учи пиано при професорите Павлина Доковска и Владимир Валяревич в Mannes School of Music, и отново там прави магистратурата си по пиано и комбинация, а неин наставник е Лоуел Либерман.

През месец май 2019 година пианистката изнесе рецитал в Карнеги хол - Ню Йорк, в границите на концертната поредност " Музикални съкровища от България ", а през октомври взе присъединяване и в откриването на „ Българските концертни вечери в Ню Йорк “, дружно с други уважавани български и американски музиканти.

Пиесата на Лора Ал-Ахмад " Две сказки " за соло флейта, отдадена на първия флейтист на Чикагския симфоничен оркестър Стефан Рагнар Хоскулдсън, към този момент е публично издадена в Съединени американски щати, а напролет на 2020 година победи в състезанието за новоиздадени произведения на Американската флейтова асоциация – най-голямата сходна организация в света.

През септември 2020 година Лора провежда в София интердисциплинарния концерт “21 грама музика за 21 грама вяра ” с благотворителна цел. Средствата, набрани от продажбата на билети, са предоставени за подкрепяне на деца, лишени от родителска грижа.

През месец октомври 2020 година, по време на откриването на Българските концертни вечери в Ню Йорк, се състоя премиерата на творбата “Mutual ” за цигулка и пиано, в осъществяване на бележитите български музиканти Георги Вълчев и Лора Чекоратова, на които Лора Ал-Ахмад я посвещава. През февруари 2021 година беше и онлайн концертът под надпис “Камерна музика от млади дами композитори ”, който Лора провежда в границите на същия фестивал.

Чуйте в звуковия файл по какъв начин Лора Ал-Ахмад отговори на 10-те въпроса на " Алегро виваче ".

***

Очаквайте и останалите номинирани за " Млад музикант на годината 2020 " в лексикона на " Алегро виваче " - в 11 следващи вторника след 21:10 часа.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР