Гласуването в анкетата Млад музикант на годината 2020 на предаването

...
Гласуването в анкетата Млад музикант на годината 2020 на предаването
Коментари Харесай

Тромпетистът Георги Грозев - в лексикона на "Алегро виваче"

Гласуването в анкетата " Млад музикант на годината 2020 " на предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " завърши. Предстои броене на гласовете и подготовка на церемонията по награждаването.Междувременно 11-те номинирани от екипа на предаването за наградата, определян напълно от слушателите, ще се показват сами пред аудиторията, като отговорят на 10-те въпроса в самобитния радиолексикон на " Алегро виваче ".
Втори в поредицата по азбучен ред е тромпетистът Георги Грозев . Отговорите му можете да чуете в звуковия файл.

Той е на 18 години, само че към този момент е свирил в някои от най-прочутите зали по света - Карнеги Хол в Ню Йорк, „ Бозар “ в Брюксел, “Херкулес ” в Мюнхен, Тонхале в Цюрих. Носител е на наградата „ Олга Камбурова “, присъден му от екипа на предаването „ Алегро виваче “ на стратегия „ Хоризонт “ като част от премиите „ Музикант на годината “ 2018.

 Явор Димитров връчва грамотата на Георги Грозев

Георги Грозев в роден през 2002 година в Пловдив. Започва да се занимава с тромпет в Младежкия духов оркестър при Общинския детски комплекс, а сега е възпитаник в Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков “ в Пловдив, в класа по тромпет на Пенчо Пенчев.

Едновременно с това от октомври 2020 година е част от Оркестъра на Пловдивската опера. Свирил е като солист на Симфоничния оркестър при НУМТИ " Добрин Петков “ - Пловдив и на Оркестъра на Държавна опера - Стара Загора.

Носител е на десетки награди от национални и интернационалните състезания, измежду които: Абсолютната Първа премия от Международния конкурс " Golden Classical Music Awards " - Ню Йорк, Първа премия /двукратно/ от Международния конкурс за тромпетисти - Стара Загора, Абсолютната Първа премия от Международния конкурс " Grand Prize Virtuoso " – Брюксел. Два пъти е победител в категория „ Изкуство “ на годишните награди за надарени деца на фондация „ Енчо Керязов “, отличен е и в самодейността „ Успелите деца на България “, проведена от фондация „ Димитър Бербатов “.

Освен че свети блестящо като реализатор, Георги е зает с дела и социална активност: Председател е на Ученическия съвет към НУМТИ „ Добрин Петков “ – Пловдив през 2018 година, а през 2020/2021 година е Президент на Интеракт клуб Пловдив – Филипопол, спонсориран от Ротъри клуб. Георги е доброволец към фондация " Пловдив 2019 “ и дипломат на младежката организация „ България на младите “.

Чуйте в звуковия файл по какъв начин Божидар Божкилов отговори на 10-те въпроса на " Алегро виваче ".

***

Очаквайте и останалите номинирани за " Млад музикант на годината 2020 " в лексикона на " Алегро виваче " - в 11 следващи вторника след 21:10 часа.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР