Гласуването на законопроекта за удължаване на бюджета приключи на първо

...
Гласуването на законопроекта за удължаване на бюджета приключи на първо
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: С 3% бюджетен дефицит трудно ще бъдат запазени социалните плащания

„ Гласуването на законопроекта за удължение на бюджета завърши на първо четене. Имаме терзания по отношение на някои текстове в в началото импортирания план за закон – а точно опцията да бъде изпразнен Сребърният фонд, което беше препоръчано от служебното държавно управление. Това е неприемливо за нас, няма по какъв начин да подкрепим сходен текст “. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов в ефира на Nova News, оповестиха от пресцентъра на партията. 

 

„ Получихме уверения от финансовия министър, че сред първо и второ четене нашите оферти ще бъдат взети поради и няма да се протяга ръка на Сребърния фонд. Друго наше значимо предложение, което срещна утвърждението на финансовото министерство, е да се запазят парите за възпитаници от първи до четвърти клас в размер най-малко 300 лева ”, добави още социалистът. 

 

Иванов съобщи, че позицията на Българска социалистическа партия е ясна и поредна – с 3% бюджетен недостиг мъчно ще бъдат непокътнати обществените заплащания. „ Ще чакаме предложенията на финансовото министерство, с цел да забележим по какъв начин са разпределени средствата. Ако има даже минимален намек, че средствата за обществени заплащания са застрашени или има заплаха да бъдат редуцирани – ние ще бъдем изрично „ срещу “. Ще отстояваме всичко реализирано в помощ на хората до този миг “, сподели националният представител. 

 

Социалистът дефинира като недопустим бюджета, който бе показан от служебния кабинет, тъй като по неговите думи там бюджетният недостиг е прекомерно раздут, а съгласно плановете на Българска социалистическа партия той би трябвало да е към 4,5%. „ Знаете и нашето гледище за увеличение на минималната работна заплата още в този момент, от тази година – ще продължим да настояваме това да се реализира, макар че беше отхвърлено в пленарна зала.

 

Изключително значимо е в тази ширеща инфлация българските жители да получат отплата от страната за това, което лишава от приходите им “, изясни той. 

 

Иван Иванов уточни, че моментното положение на обществените финанси демонстрира, че България не е подготвена за влизане в Еврозоната и напомни позицията на социалистите, че това би трябвало да се случи, когато страната е готова: „ Не би трябвало да приказваме за влизане в Еврозоната непременно, в случай че бедността се шири, а приходите на хората не се усилват, а в противен случай – понижават. Ценовият потрес от началото на годината не е овладян изцяло и ние ще предложим нашите ограничения “, сподели още той. 

 

По отношение на правосъдната промяна, социалистът съобщи, че все още ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ не е получавала покана за диалози по тематиката. „ Това, което все още виждаме, наподобява като една бутафория. Виждаме развой „ да се смени Гешев с Пешев “. Няма никаква изясненост какво следва. Още повече – гласуването на господин Пеевски, подкрепено и от „ Възраждане “ в залата, дава сигнал, че има някакви подмолни сделки за преодоляване на правосъдната власт от други политически сили. Към днешна дата правосъдната промяна се показва единствено в едни фикции, които съществуват в главите на някои хора, а не в правния мир “, изясни той.  

 

И продължи: „ Новите съдружни сътрудници между тях не могат да се схванат какво целят и по какъв начин желаят да го реализиран. Те принесоха тази политическа война в правосъдната власт за да запазят имунитетите си и да се спасят от правосъдно гонене. Виждате, че нито Борисов, нито Кирил Петков желаят да дадат имунитетите си, с цел да има обикновено следствие “, сподели Иван Иванов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР