Гласувах против, защото реформирате структурата на Министерски съвет. Промяната се

...
Гласувах против, защото реформирате структурата на Министерски съвет. Промяната се
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Централизирате целия портфейл на България в ръцете на двама души

Гласувах срещу, тъй като реформирате структурата на Министерски съвет. Промяната се показва в нещо доста просто - централизация на цялата финансова мощност на страната в ръцете на премиера Петков и колегата му господин Василев. Това сподели от парламентарната естрада някогашният здравен министър и народен представител от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов.

` " Централизирате целия портфейл на България в ръцете на двама души. Подписали сте тъкмо противоположното за децентрализация и независимост на систематизиране на бюджетни средства. Казано с елементарни думи - всички пари и запаси ще са съсредоточени на едно място ", добави той.

Днес затвори сергията за пласиране на розов захарен памук, сподели още проф. Ангелов.

" Гласувах срещу, тъй като до момента говорихте едни доста прелестни пожелания, които бихте желали да се случват в България. Загадка за цялото общество е по какъв начин ще превърнете тези сладки и купешки приказки в действителност ".

Той уточни, че приоритет, обрисуван като незабавна мярка от Кирил Петков, е превъзмогване на Коронавирус рецесията, само че думата Коронавирус отсъства както в съглашението от над 100 страници, по този начин и в законодателната рамка. Коронавирус рецесията отсъства от бранш опазване на здравето в подписания от съдружните сътрудници документ, означи още Ангелов.

Създадохте миш-маш, създадохте най-голямата конструкция, единствено държавното управление на Луканов е било с един министър повече от вас. Това съобщи Екатерина Захариева от парламентарната естрада.

Ако беше основано на кардинална основа, с повече надзор и качествено ръководство, това нямаше да е значимо, декларирахте, че държавното управление няма да е на квотен принцип. Очевидно е раздробяването и прехвърлянето на министерства от едно в друго.Чудно ми е какво ще прави вицепремиерът по дейно ръководство, какво ще прави министърът по електронно ръководство, в случай, че вицепремиерът по дейно ръководство ще се занимава с регистрите и каква е повода не всички регистри да са към него, уточни Захариева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР