“Гласът на творците и интелектуалците е не само мощно оръжие,

...
“Гласът на творците и интелектуалците е не само мощно оръжие,
Коментари Харесай

Здравка Евтимова: Гласът на творците е мощно оръжие и пътека към постигане на мир



“Гласът на създателите и интелектуалците е освен мощно оръжие, той е пътека към реализиране на мир. Интелектуалците и създателите на държат в ръцете си оръжие, само че техният разум и храброст – да застанат против войната, е най-важното мерило на истината за времето “ – споделя в предаването “Нашият ден “ на БНР писателката Здравка Евтимова :

“Ако креативният човек не застане изрично против войната, против виновника за тази война, то той няма право да се назовава човек , който основава изкуство.

Днес е това тежко време, в което всеки едни доста намерено би трябвало да изяви позицията си против агресора Путин и поддръжката си за страдащия народ на Украйна.

Да каже думи на болежка за тези руснаци, които са принудени, макар волята си, да вземат участие в тази убийствена, незаконна и грозна кланица.

Защо по този начин се случва, че когато загинат последните очевидци на предходната война, избухва нова макар мемориалните монументи?! Какво желае да ни покаже това – че човечеството е по-слабо от войната ли?! Както споделя Айнщайн, “Не зная какви оръжия ще се употребяват в Третата международна война, само че в случай че има Четвърта, тя ще се води с камъни и сопи.

Според мен единствената реакция в такива случаи е солидарността и обединената позиция на създателите от всички страни на света. “

Чуйте целия диалог в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР