Гладенето с ютия може да бъде много досадно, но е

...
Гладенето с ютия може да бъде много досадно, но е
Коментари Харесай

Трикове, с които мързеливите домакини могат да изгладят дрехите без ютия

Гладенето с ютия може да бъде доста досадно, само че е наложително, в случай че желаете да сте елегантни и спретнати всеки ден. Можете да забравите за дългата и мъчителна битка с ютията, тъй като има доста лесни трикчета, които са ефикасни. Самото гладене лишава доста време и нерви и е доста по-добре в случай че може да си ги спестим. Все отново в днешно време времето ни е скъпо.

Понякога, колкото и да се стараем, облеклата бързо се намачкват, макар че сме прекарали дълги часове с ютията. Най-трудно се гладят ръбовете на панталоните. Има няколко трика, с помощта на които можете да забравите за ютията и облеклата ви ще бъдат изгладени и спретнати.

Ето ги и тях:

 облекла

Подберете си тъкани, издръжливи на измачкване

Намерете време да промените и актуализирате облеклата си в дрешника и наблегнете на тези, които са направени от устойчиви на намачкване тъкани. Те включват лен, меко трико и памук. За да извършите по този начин, че тези облекла да наподобяват като изгладени е задоволително да ги окачите на окачалка и да оставите нужното разстояние сред тях. 

 облекла

Извадете бързо облеклата от пералнята и ги закачете

Мързелът не е ваш съдружник. Щом пералнята машина спре да работи, незабавно прострете облеклата си или ги закачете на окачалка. Това ще улесни тяхното изглаждане и ще ви спести доста време, нерви и старания, в случай че решите да хванете ютията. А някои облекла може даже да нямат потребност от гладене, в случай че бъдат извадени в точния момент.

 облекла

Използвайте пара

Можете да употребявате топлата вода, тъй като тя ще изглади облеклата ви. Това е трик, който мързеливите домакини постоянно ползват. Закачете облеклата си на закачалки и ги поставете в банята. Затворете компактно вратата и пуснете топлата вода, по този начин, че помещението да се изпълни с пара. След час можете да видите, че облеклата ви са в идеално изправено положение и дори не им би трябвало ютия.

Благодарение на гореизброените трикове, вие ще имате съвършено изгладени облекла, без да имате потребност от ютия и време, с цел да ги гладите.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР