Гигантски скакалец Вета – това е името на този гигантски скакалец.

...
Гигантски скакалец
Вета – това е името на този гигантски скакалец.
Коментари Харесай

Животни уникати

Гигантски скакалец

Вета – това е името на този великански скакалец. Размерът му е съвсем 18 сантиметра и тежи колкото три мишки. Живее в Нова Зеландия.

Крадец на палми или кокосов рак

Това е сухопътен рак-отшелник. Достига до 1 метър и е най-големият измежду членестоногите на земята. Кокосовите раци са локални поданици на дребни острови в Индийския и Тихия океан и могат да живеят до 50 или повече години.

 

Най-високата крава

Възрастта на кравата, наречена Блосом, е на 13 години и тежи към 907 кг. Местният ветеринарен доктор Лин Еисби нарекъл кравата „ огромен спокоен колос “. Височината й е към 193 см.

Най-голямото магаре

Казва се Ромулус. Това е специфична американска порода. Височината на магарето е 1,72 метра и тежи съвсем 590 кг. Ромулус и неговият по-млад брат Рем живеят в ранчото на Кара и Фил Йелот в американския щат Тексас.

Най-големият заек

Дарий е формалното име на най-големият заек на света. Дължината на тялото му е 1,3 метра, а тежестта – 22 кг.

Най-голямото куче

Гигантския Джорддж  е включен в книгата на международните върхове на Гинес като най-голямото куче в света през 2010 година Ръстът на животното  е 110 сантиметра, а тежестта – 111 кг.

 

Най-голямата котка

Лигър е хибрид сред мъжки лъв и женска тигрица, наподобяващ на великански лъв или тигър с размазани линии. Това е най-голямата котка в света. През 1973 година в Книгата на международните върхове на Гинес е записан лигър с тегло 798 кг, който живее в Южна Африка. В щата Уисконсин, Съединени американски щати, живеел и 550 килограмов лигър, който умрял през 2007 година на 21-годишна възраст.

 

Най-големият крокодил

При тежест от 1075 кг този морски крокодил е с дължина 6 метра. Нарекли го Лолонг и е заловен след триседмичен лов, в който вземат участие повече от дузина индивида.

Най-големият паяк

Най-големите паяци са паяците тарантули. Първоначално те бяха открити и разказани от френския ентомолог Латрейлем в далечната 1804 година През 1965 година във Венецуела експедицията на Пабло Сан Мартин разкрила най-голямата тарантула. Неговите мъхнати лапички в обсег са 28 сантиметра.

Най-голямата риба-луна

Особено огромни екземпляри от този тип могат да порастват до 4 метра отвесно и 3,5 хоризонтално и могат да тежат към 2,267 кг.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР