Гибона и Мартин Стоев получили най-голямо доверие на заседанието на

...
Гибона и Мартин Стоев получили най-голямо доверие на заседанието на
Коментари Харесай

Пламен Константинов обрал вота на УС

Гибона и Мартин Стоев получили най-голямо доверие на съвещанието на управлението

Треньорът на Локомотив (Новосибирск) Пламен Константиноя е събрал максимален избор на Управителния съвет на федерацията по волейбол, научи " Тема Спорт " . На срещата през вчерашния ден са дискутирани 9 имена, като всеки присъстващ е можел да даде гласа си за повече от един кандидант. За Гибона ръка са вдигнали 17 представители на изпълнителния орган, а за Мартин Стоев - 14. Резултатът от гласуването обаче не значи обезпечен избор на Константинов, само че въпреки всичко наклонява везните в негова изгода.
 Петима претенденти за селекционер на България Петима претенденти за селекционер на България
От 9-имата претенденти бяха отсети петима. След две седмици следва нов Управителен съвет, на който да се направи и формалният избор. Разговори с Константинов и Стоев са водени, само че предстоят и нови за представянето на по-задълбочена стратегия за развиване, както и по-малко значимият миг с вместването в разполагаемия бюджет.
 Мартин Стоев и финландец са любимци за селекционер на България Мартин Стоев и финландец са любимци за селекционер на България
Чуждестранните кандидатури са на олимпийския вицешампион от Токио 2020 с Русия Туомас Самелвуо, за което " Тема Спорт " писа през вчерашния ден и на италианеца Алберто Джулиани. Последният е добре известно име във волейболните среди с триумфи както на клубно, по този начин и на национално равнище. Печели три трофеи на Италия - една с Кунео през 2010 година с Владимир Николов в състава и две с Мачерата. Джулиани изведе Словения до два следващи финала на европейските шампионати през 2019 и 2021 година. От този сезон той е отпред на Олимпиакос и не попада под правилото на италианската федерация, съгласно която треньор на клубно равнище на Апенините може да води редом и народен състав при възнаграждение на такса от 100 000 евро.
 Президентът на БФВ: Всички евентуални треньори са били селекционери на национални тимове Президентът на БФВ: Всички евентуални треньори са били селекционери на национални тимове
Петата кандидатура, минала пресявките, е тази на Найден Найденов. След обсъжданите имена са били още тези на Камило Плачи и Пламен Христов. По думите на Любо Ганев, разновидностите сед петимата останали са свързани и с хора, които към този момент са водили националния ни тим. Такива тъкмо са точно Гибона, Мартин Стоев и Найден Найденов.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите дуели от волейболното Световното състезание 2022, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР