Getty Images Кралица Елизабет Втора разговаря чрез видеоконферентна връзка с ученици,

...
Getty Images
Кралица Елизабет Втора разговаря чрез видеоконферентна връзка с ученици,
Коментари Харесай

Британската кралица разказа за срещата си с Гагарин

 Getty Images Кралица Елизабет Втора беседва посредством видеоконферентна връзка с възпитаници, учещи Космоса, припомни им какъв брой значимо е завръщането на Земята и им описа за първия човек, пътувал в Космоса - руския космонавт Юрий Гагарин, съобщи " Асошиейтед прес ".

Кралицата, която кани Гагарин в Бъкингамския замък малко след историческия му полет през 1961 година, беше запитана от децата що за човек е бил първопроходецът в региона на галактическите полети, излиза наяве от публикувани от двореца детайлности за диалога.

" Руснак ", отвърна тя с усмивка, а слушателите й се засмяха. " Той не говореше британски. Беше обаятелен, допускам, че в действителност е било очарователно да си първият. "

Специалистът по Космоса Маги Адерин-Покок, която беше хазаин на видеосесията, състояла се по случай Седмицата на английската просвета, добави, че несъмнено е било извънредно да си първият човек в Космоса и да не знаеш какво ще се случи. Кралицата се съгласи и добави, че в действителност е доста значимо да можеш да се върнеш на Земята.

Разговорът с учениците от начално учебно заведение " Томас Джонс " в Западен Лондон, се е състоял в сряда, само че за него бе обявено едвам през днешния ден. Изминалата седмица бе тежка за Елизабет Втора, откакто кралското семейство беше разтърсено от обвинявания в расизъм и безчувствие, отправени му от принц Хари и Меган, отбелязва АП. Но макар абсурда кралицата продължи да извършва отговорностите си както нормално, както го прави от десетилетия. Учени от Музея на Космоса в Лондон й описаха за задачата на марсохода на НАСА " Пърсивиърънс " и разискаха находка - части от астероид, открита през седмицата в Англия.

Професор Каролайн Смит от Природонаучния музей изиска едната от маските да бъде дадена на принц Филип, брачна половинка на кралицата, поради дългогодишния му интерес към науката и проучването на Космоса. Принцът, който е на 99 години, се възвръща в болница в Лондон, откакто беше подложен на сърдечна процедура, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР