Германците са дълбоко разделени относно вероятността да се забранят дизеловите

...
Германците са дълбоко разделени относно вероятността да се забранят дизеловите
Коментари Харесай

Германците разделени за забраната на дизелови автомобили в градовете

Германците са надълбоко разграничени по отношение на вероятността да се забранят дизеловите коли в централната част на градовете, с цел да се усъвършенства качеството на въздуха.

Това излиза наяве от социологическо изследване на YouGov за ДПА.

Анкетата разкрива, че 43% от респондентите поддържат сходна възбрана . Точно 43 на 100 обаче считат, че това е неприятна или доста неприятна концепция.

Резултатите са оповестени преди федералният административен съд в източния град Лайпциг да излезе с решение по проблема в четвъртък. Административният съд преглежда решения на по-долна инстанция в Щутгарт и Дюселдорф. Докато съдът в Щутгарт преглежда възбраната за дизелови коли в центъра на градовете като " най-ефикасното " средство за възстановяване на качеството на въздуха, съдът в Дюселдорф счита, че сходна възбрана би трябвало да бъде " съществено разисквана ".

През юли 2017 година съдът в Щутгарт отсъди срещу държавното управление в Баден-Вюртемберг, което се опита да спре възбраната на дизелови коли с проект за смяна на програмен продукт за надзор на излъчванията.

Германските автомобилни производители все още се пробват да се възстановят след зародилия през 2015 година скандал " Дизелгейт ".

Повечето германци са на мнение, че автомобилният бранш не прави задоволително за запазване на околната среда . 87% от 2 027 интервюирани сред 16 и 19 февруари показват дребна или доста дребна убеденост във опциите на автомобилните производители да подобрят обстановката с по-екологично чисти коли през идващите 3 година

70% са на мнение, че секторът не прави задоволително за предложение на екологично чисти коли.

29% от респондентите пък са обезпокоени или доста обезпокоени от резултатите върху здравето им , до момента в който 64% са по-малко разтревожени, че ще пострадат от излъчванията, отделящи колите.

60% декларират, че на този стадий не виждат опция да си купят електромобил, до момента в който 34% споделят противоположното мнение.

Повече от 1/3 приканват за създаване на повече станции за зареждане на електрически коли , до момента в който 30% желаят по-големи данъчни отстъпки, а 27% поддържат отстъпки при покупка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР