Германците помагат на Украйна, защото борбата на украинците за свобода

...
Германците помагат на Украйна, защото борбата на украинците за свобода
Коментари Харесай

Щайнмайер: Най-голямото ни желание е отново да настъпи мир


Германците оказват помощ на Украйна, тъй като битката на украинците за независимост не им е безразлична, съобщи президентът Щайнмайер в коледното си послание. Той прикани германците да бъдат сплотени и да не губят религия в силите си.

" Ако тази година имаше нещо хубаво, това бе осъзнаването, че дружно ще преодолеем всички компликации ", сподели в телевизионното си послание за Коледа федералният президент Франк-Валтер Щайнмайер. Той прикани германците да бъдат сплотени и да не губят религия в силите си. Същевременно ги подкани да продължат да демонстрират взаимност с Украйна.

, посочи Щайнмайер. " Жестокото, връщането на войната в Европа, ужасните премеждия на украинците, както и опасенията от ескалация на бойните дейности - всичко това плаши мнозина в нашата страна ", сподели президентът и акцентира, че " нашето най-голямо предпочитание през тази година е още веднъж да настъпи мир ".

" Мирът с Русия не би трябвало да предизвиква завземането на територии "

Германският президент дефинира ясни граници за вероятното спокойно съглашение с Русия: " Това би трябвало да бъде обективен мир, който не предизвиква завземането на територии и не оставя народа на Украйна самичък против произвола и насилието на окупаторите ". По думите на Щайнмайер.

Президентът подсети за следствията от войната в Украйна - изключително икономическите. Той уточни, че, защото ориста на украинците и тяхната битка за независимост не са им безразлични, заради което те демонстрират взаимност и човещина. Изтъкнато бе още, че се пази с огромно геройство, а. ", не допуснахме в нашите редици да бъде импортиран ерес. Нашата демократична страна облекчава най-тежкото задължение (за жителите и компаниите - б.ред.) и доста компании работят за това да излязат от рецесията с нови сили ", сподели Щайнмайер.

 

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР