Германското заводско производство е намаляло повече от очакваното през април,

...
Германското заводско производство е намаляло повече от очакваното през април,
Коментари Харесай

Германската индустрия буксува. Износът рязко се понижи, свива се и производството

Германското заводско произвеждане е намаляло повече от предстоящото през април, а износът внезапно се е намалил, бележейки едва начало на второто тримесечие в най-голямата европейска стопанска система, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Федералното статистическо бюро заяви през днешния ден, че промишленото произвеждане е намаляло с 1,9 % в края на март, съгласно данни, отчитащи сезонните фактора. Икономистите предвидиха спад от 0,5 %.

Износът също се е намалил - с 3,7 % - по отношение на предходния месец, а вносът е намалял с 1,3 % по отношение на март, увеличавайки комерсиалния остатък до 17 милиарда евро през април.

Икономистът от Ай Ен Джи (ING) Карстен Бжески разяснява, че " това е извънредно начало на второто тримесечие за немската индустрия " вследствие на комерсиалното напрежение в света и краткотрайните проблеми в автомобилната и химическата промишлености.

Икономиката " се нуждае от още по-силно търсене на локалния пазар и от скок през май и юни, с цел да избегне връщане към територията на рецесията ", добави Бжески.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР