Германското външно министерство обяви, че турските власти са задържали двама

...
Германското външно министерство обяви, че турските власти са задържали двама
Коментари Харесай

Турция задържа още двама германски граждани, според Берлин причините са "политически"

Германското външно министерство разгласи, че турските управляващи са задържали двама немски жители в Анталия, без да осведомят неотложно сътрудниците си в Берлин, съобщи " Дойче веле ".

Според представител на немската дипломатическа работа задържането най-вероятно се случило в четвъртък, само че не е известно дали станало при идването на жителите на летището в Анталия или по-късно.

Изглежда двамата, чиято идентичност не се оповестява, са били арестувани " по политически аргументи ", сподели представителят, представен от " Шпигел ".

Двамата имат единствено немско поданство. Консулската работа на Германия в Измир не е съумяла да се свърже с тях в първите часове, откакто новината за задържането е била доказана от полицията на летището в Анталия. В последните месеци Турция задържа доста европейски жители поради хипотетични връзки с неуспелия опит за прелом от предходната година. Сред задържаните е двойният жител Денис Юджел, както и деятелят Петер Щойднер, чието задържане увеличи напрежението сред Анкара и Берлин това лято.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР