Германското транспортно министерство е наредило на Mercedes-Benz да изтегли от употреба до

...
Германското транспортно министерство е
наредило на Mercedes-Benz да изтегли от
употреба до
Коментари Харесай

Mercedes-Benz със сервизна акция за до 774 000 дизелови коли

Германското транспортно министерство е наредило на Mercedes-Benz да изтегли от употреба до 774 000 свои коли в Европа. До това развиване се е стигнало след провеждането на проби и в автомобилите е открито наличие на заблуждаващ софтуер, който е в положение да манипулира показанията за отделяните по време на употребата на превозните средства нездравословни излъчвания

В публично изказване, германското транспортно министерство анонсира, че е наредило на Mercedes-Benz неотложно да прибере в сервиз осъществени на в Германия представители на Vito, C-Class и GLC. “Правителството ще подреди 238 000 коли на Daimler в Германия да бъдат незабавно отзовани, заради непозволени заблюждаващи устройства ”, разясняват от министерството.

След среща на немския министър на транспорта Андреас Шуер и Дитер Цече- председател на Mercedes-Benz, от автомобилния гигант са дали обещание да премахнат подозрителният програмен продукт и да сътрудничат на управляващите. Според шефът на Mercedes, компанията е създала техническо решение, което ще даде опция за обновяване на софтуера.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР