Германското правителство ще замени своите изтребители „Торнадо“ с американски Ф-35,

...
Германското правителство ще замени своите изтребители „Торнадо“ с американски Ф-35,
Коментари Харесай

Германия купува 35 изтребителя Ф-35

Германското държавно управление ще размени своите изтребители „ Торнадо “ с американски Ф-35, които могат да носят и атомни бомби. Това е първата огромна покупка на Бундесвера след влизането на съветската войска в Украйна.

Германия ще купи 35 американски изтребителя.

Смята се, че Ф-35 са най-модерните бойни самолети в света. Те са сложни за засичане от вражеските радари с помощта на специфичната си структура и покритието на обшивката. Според източниците немските въоръжени сили имат намерение да закупят до 35 броя от самолетите, създадени по технологията стелт.

С тази покупка Берлин демонстрира, че е преосмислил и отхвърлил опасенията, че покупката на Ф-35 може да попречи на взаимните проекти с Франция за създаване на общ европейски военен аероплан (FCAS/Future Combat Air System). Подмяната на изтребителите „ Торнадо “ с нови е записана в съдружното съглашение на ръководещите в Германия. В продължение на години немските въоръжени сили бяха упреквани, че техниката им е остаряла и амортизирана и сега те са в развой на рационализация.

Германия към този момент разгласи, че подвига внезапно разноските си за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт. Освен това немската войска ще получи неотложно 100 милиарда евро от федералния бюджет за вложения и планове за въоръжение.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР