Германското правителство ще въведе фонд за незабавна помощ на домакинствата

...
Германското правителство ще въведе фонд за незабавна помощ на домакинствата
Коментари Харесай

Германия учреди фонд за незабавна помощ заради скъпия газ

Германското държавно управление ще вкара " фонд за незабавна помощ " на семействата и бизнеса, които са потърпевши от високите цени на газа. Това реши специфична комисия, назначена да създаде проект за справяне с енергийната рецесия.

Планът за облекчение на семействата и бизнеса от високите цени на газа ще бъде показан довечера. Експертите оферират да се вкара " фонд за незабавна помощ ", от който да се възползват " затруднените случаи, дължащи се на внезапно нарасналите цени на отоплението за интервала от 1 януари 2022 година до 30 април 2024 година ".

Целта е да се подкрепят семействата, които са изключително мощно наранени, без значение от типа на енергийния източник. По този метод хората, които се отопляват с нафта и дървесни пелети, също ще бъдат облекчени, осведоми БНР.

Според предложенията на специалистите облекчението за разноските за газ следва да продължи да бъде облагано с налози. Данъчното обвързване върху облекченията за семействата с високи приходи има за цел да обезпечи по-целенасочена поддръжка за по-бедните консуматори.

Предложенията на Комисията включват и тласък за икономисване на газ: " Чрез финансови бонуси под формата на закрепена сума може да се сътвори спомагателен тласък за постигане или даже надхвърляне на задачата за 20-процентно икономисване ", пишат специалистите в окончателния отчет.

По този метод могат да бъдат насърчени да икономисват консуматори, които другояче не биха имали преимущество, като да вземем за пример хората, чиито разноски за отопление се заплащат от бюрата по труда.

Комисията предлага ограничавания върху субсидирането на газа за индустрията.

Експертите оферират федералното държавно управление да сложи горна преграда за цените на газа единствено на компании, които основават работни места.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР