Германското правителство ще се върне към политиката си на строги

...
Германското правителство ще се върне към политиката си на строги
Коментари Харесай

Германия ще се върне към политиката си на строги фискални ограничения след края на кризата с коронавируса

Германското държавно управление ще се върне към политиката си на строги фискални ограничавания (Аusterity) след края на рецесията с ковид. Това съобщи немският министър на стопанската система Питър Алтмайер в изявление за ZDF, съобщи Ройтерс.

Вчера немското държавно управление даде зелена светлина за пакет от стопански тласъци за над 750 милиарда евро, с който да се бори против отрицателните последствия върху стопанската система от пандемията от COVID-19. Освен това Берлин има намерение да вземе нов заем за първи път от 2013 година насам.

„ След като тази рецесия завърши, като ние се надяваме това да се случи след няколко месеца, ние ще се върнем към политиката на фискални икономии допустимо най-скоро, с цел да балансираме бюджетната политика “, добави Алтмайер.

По неговите думи досега Германия е вземала пари при удобни пазарни условия.

„ Условията са толкоз положителни, тъй като всеки ни има вяра и ни има доверие, че ще създадем това единствено в случай че е изцяло неотложно “, разяснява той.

По-рано немският финансов министър Олаф Шолц съобщи, че последният бюджетен проект на държавното управление се базира на презумпцията, че стопанската система на страната ще се свие с 5% през тази година.

По последни данни в Германия има над 27 хиляди инфектирани с ковид, като броят на жертвите на болестта е 114.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР