Германското правителство ще отложи планираното повишение на цената на природния

...
Германското правителство ще отложи планираното повишение на цената на природния
Коментари Харесай

Германия отлага повишаването на цената на газа

Германското държавно управление ще отсрочи плануваното покачване на цената на природния газ, провокирано от понижените доставки то Русия.

Това оповестяват неназовани представители от държавното управление на Федералната република и Бундестага, представени от организация " Ройтерс ".

Повишаването на цените бе планувано, с цел да се покрият внезапно покачилите се разноски на вносителите на синьо гориво, като се предвиждаше промяна нагоре да има и за тези консуматори, които имат контракти на закрепена цена. Това обаче, става известно, е главната спънка пред желанията на немското държавно управление, защото към една четвърт от всички германци са на закрепени контракти.

Потърсен за коментар, немският енергиен министър е отказал да приказва по въпроса. Плановете на Берлин бе формалното покачване да бъде оповестено през август, само че от чернова на проекторешение, с което разполага " Ройтерс ", излиза наяве, че проектите се трансформират, като се планува цената да бъде поправена на всеки три месеца предвид на цената на природния газ все още.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР