22 юли 2024 г. е крайният срок за свързване на

...
22 юли 2024 г. е крайният срок за свързване на
Коментари Харесай

От 22 юли данните от всички годишни прегледи ще постъпват автоматично в ДАИ

22 юли 2024 година е крайният период за свързване на уредите във всички пунктове за механически прегледи към осведомителната система на изпълнителната организация " Автомобилна администрация " (ИААА), по-известна като ДАИ (от бившето й наименование Държавна автомобилна инспекция). Това излиза наяве от известие от пресцентъра на Министерството на превоза и известията (МТС).

От 22 юли данните от техническите средства за премерване ще постъпват автоматизирано по електронен път в ДАИ. След тази дата пунктовете, които не са изпълнили изискванията, ще бъдат затворени.

От МТС напомнят, че новите условия се вкарват с промени в Наредба № Н-32 от октомври 2023 година, с цел да се увеличи качеството на техническите прегледи и да се ускори контрола в това отношение. Пунктовете би трябвало да имат конфигуриран програмен продукт, утвърден от " Автомобилна администрация ", с който сега на прегледа резултатите от измерванията да се изпращат по електронен път в ДАИ.

Към момента 544 от всичките 1093 пункта в страната към този момент предават данните от годишните механически прегледи автоматизирано. От 22 април 2024 година " Автомобилна администрация " издава разрешителни за работа на новоразкрити пунктове единствено при към този момент обезпечено електронно предаване на резултатите от измерванията към осведомителната система.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР