Германското правителство се надява да насочи извънредни количества газ към

...
Германското правителство се надява да насочи извънредни количества газ към
Коментари Харесай

Германия въвежда мерки, за да пести газ за зимата

Германското държавно управление се надява да насочи изключителни количества газ към хранилищата, като се премине на въглища. На немските компании ще се изплащат обезщетения, с цел да не употребяват газ. В Япония министерството на стопанската система прикани хората, живеещи в района, обслужван от Tokyo Electric Power Co., да пестят електрическа енергия.
Германия възнамерява да гори повече въглища през лятото, да заплаща на промишлеността да не употребява газ и да обезпечи заеми за милиарди евро на търговците за пазаруването на газ. " Ситуацията е сериозна. Затова в допълнение укрепваме защитните ограничения и подхващаме още дейности за понижаване на газовото ползване. То би трябвало да продължи да спада, само че също по този начин повече газ би трябвало да бъде пренасочен към хранилищата. Иначе през зимата ще бъде тежко ", съобщи немският министър на стопанската система Роберт Хабек, представен от Еuractiv.

Той разгласи нов набор от ограничения за понижаване на търсенето от промишлеността и от производителите на електричество. Предвиждат се и ограничения за обезпечаването на газовите търговци с държавни заеми, позволяващи в допълнение пазаруване на газ.

Германия не е изключение - 10 страни от Европейски Съюз оповестиха ранни предизвестия за изключителна обстановка с газа. Международната организация по енергетика съобщи, че континентът би трябвало да бъде подготвен за цялостно прекъсване на износа на съветски газ тази зима.
Реклама

Същевременно японското държавно управление прикани бизнеса и обществеността в региона на Токио да понижат потреблението на електрическа енергия за прочут интервал от време. Това се постанова, тъй като управляващите обявиха, че неналичието на индустриални мощности може да докара до сюжет, в който столицата на страната да остане без електрозахранване.
Постигане на енергийна сигурност
Намаляването на използването на газ при производството на електричество в Германия е част от самодейност за реализиране на енергийна сигурност от май. Законопроектът сега минава през Народното събрание в Берлин и би трябвало да влезе в действие в средата на юли. Управляващите се надяват да насочат изключителни количества газ към хранилищата, като се премине на въглища. За тази цел бе решено за избран временен интервал да работят спомагателни въглищни централи. " Това е мъчително, само че е належащо в тази обстановка, с цел да понижим потреблението на газ ", разяснява Хабек.

Правителството обмисляше, само че след това отхвърли разновидността да се удължи работата на последните нуклеарни реактори, които би трябвало да затворят до края на 2022 година " Ядрената сила няма да ни помогне ", уточни тогава Хабек.
Реклама
До лятото немското държавно управление ще вкара система за газов аукцион, която ще прилича такива системи на пазара на електричество и ще подтиква промишлеността да понижи потреблението на газ. На фирмите ще се изплащат обезщетения, с цел да не употребяват газ. " Това предизвиква ограничението на използването от промишлеността, тъй че да остане повече за хранилищата ", споделя Хабек. Този проект има поддръжката на немската промишленост. От Асоциацията на машиностроителната промишленост (VDMA) показват, че застават зад това предложение, което " ще докара до понижаване на газовото ползване посредством търгове ".

Същевременно немският газов хъб Trading Hub Europe (THE), състоящ се от единадесет оператора на газов транспорт, ще бъде претрупан с покупката на спомагателни количества газ. За тази цел той ще получи заем от 15 милиарда евро от държавната банка KfW, който към този момент беше утвърден от финансовия министър Кристиан Линднер, до неотдавна изказвал запаси по отношение на проекта.
Пестене на електрическа енергия
В Япония министерството на стопанската система и промишлеността прикани хората, живеещи в района, обслужван от Tokyo Electric Power Co., да пестят електрическа енергия следобяд, изключително когато търсенето доближава върховите си стойности, което нормално е към 16-17 часа. Причината за потребност от ограничение на потреблението са извънредно високите температури, които са обхванали столицата от няколко дни насам.

Министерството също по този начин помоли семействата и компаниите да слагат климатиците си на температури, които не са по-ниски от 28 градуса. В известието се споделя, че обществеността би трябвало да заобикаля потреблението на ютии и други енергоемки уреди.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Транспорт 2 Градове 3 Строителство и парцели 1 Транспорт 2 Градове 3 Свят 1 Транспорт 2 Строителство и парцели 3 Градове Реклама
Предупреждението пристигна, откакто се очакваше запасите от мощ в региона да паднат под 5% от общия потенциал. Между 16 и 17 ч. съотношението сред търсенето на електрическа енергия и потенциала за доставка се чака да доближи 96%, сочат данни на Tokyo Electric Power Company.

През март това съответствие доближи 103%, откакто мощно земетресение в Североизточна Япония накара няколко топлоелектрически централи да спрат работа. Това беше и първият случай тази година, в който министерството трябваше да се намеси и да призове жителите да лимитират потреблението на електричество.

Ситуацията не е толкоз тежка, колкото през март, защото през слънчевите летни месеци може да се генерира повече електрическа енергия от слънчеви панели. Очаква се обаче лимитираните доставки да продължат, защото горещата вълна усилва потреблението на климатици.

Метеорологичните служби оповестиха най-ранния завършек на годишния летен дъждовен сезон, откогато Японската метеорологична организация стартира да води доклади през 1951 година Дъждовете нормално смекчават летните горещини, постоянно до края на юли, само че тази година интервалът беше понижен с цялостен месец. Това е повода за извънредно огромното ползване на електричество, като огромна част от жителите на Токио се отопляват на климатици, които могат да бъдат употребявани и през летните месеци.
Офис в Токио, който следва рекомендациите на държавното управление за ограничение на потреблението на електричество. Източник: Reuters Бюлетин Европейски Съюз от близко
Седмични вести за европейски регулации, бизнес и финансиране.
Вашият email Записване
Реклама Завръщане към нуклеарната сила?
Япония беше една от първите огромни нуклеарни сили, които се отхвърлиха от множеството от централите си от този вид. Това се случи през 2011 година, след тежкото земетресение и последвалото го цунами, които предизвикаха огромни опустошения в една от най-големите атомни централи в страната - тази във Фукушима.

Тъй като публичната съпротива в Япония към момента е мощна, разглеждането на нуклеарния въпрос преди изборите за горната камара на 10 юли би било политически рисковано за премиера Фумио Кишида. Експертите обаче настояват, че дефицитът на електрическа енергия евентуално ще ускори дебата, изключително в случай че ръководещата Либерално-демократическа партия реализира безапелационна изборна победа.

" Правителството се изчерпва от позиция на благоприятни условия ", споделя Нориаки Оба, енергиен анализатор и създател на Post-oil Strategy Institute. " Тъй като дефицитът на електрическа енергия се случи преди изборите, има хора, които считат, че въпросът може да бъде признат, в случай че изборният резултат е мощен ", добавя той. Но предизвестява, че решението на нуклеарното опълчване ще изисква възобновяване на публичното доверие и преоценка на инспекцията за сигурност на нуклеарните централи.
Свързани публикации Германия е изправена пред криза при прекъсване на доставките на газ от Русия 28 юни 2022, 08:40 Аварии, поправки, ограничавания - какво подклажда енергийната рецесия в Европа 22 юни 2022, 09:30 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автори Марина Станева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР