Германското правителство планира да използва обществени средства, за да подкрепи

...
Германското правителство планира да използва обществени средства, за да подкрепи
Коментари Харесай

Германия планира да използва обществени средства за проекта План Маршал за Африка



Германското държавно управление възнамерява да употребява публични средства, с цел да поддържа нови вложения в Африка като част от нов " План Маршал ", с който се надява да се оправи с корените на мигрантската рецесия, която тресе европейската политика от 2015 година, съобщи Ройтерс.

Агенцията цитира изявление на министъра на развиването Герд Мюлер за вестник " Ханделсблат ", в което той показва, че най-вероятно ще бъде възобновена скица от 80-те години на предишния век. С нея капиталовите опасности за немските компании в Африка са били обезщетени с отписване на част от загубите. Мюлер ще упорства и за данъчни облекчения за вложения в Африка.

Проектът " План Маршал за Африка ", кръстен на американския пакет от помощи, с който е обещано началото на икономическото възобновяване на Западна Европа след Втората международна война, е в основата на новата мигрантска политика на канцлера Ангела Меркел. Целта е африканските да се съгласят на съглашения за прекъсване на мигрантската вълна, каквото Европейският съюз има с Турция от 2016 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР