Германското правителство одобри искането на отбранителната компания Krauss-Maffei Wegmann да

...
Германското правителство одобри искането на отбранителната компания Krauss-Maffei Wegmann да
Коментари Харесай

Германия разреши производството на 100 гаубици за Украйна

Германското държавно управление утвърди настояването на отбранителната компания Krauss-Maffei Wegmann да създаде 100 гаубици за украинската армия - въпреки че евентуално ще отнеме доста месеци, преди първите артилерийски единици да дойдат в обхванатата от война страна, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Готовността на Берлин да продаде толкоз огромно количество гаубици Panzerhaubitze 2000 бележи доста нарастване на военната поддръжка за Украйна. Германия към този момент е доставила девет такива гаубици от своите армейски ресурси в страната, а украински публични лица споделиха, че най-съвременните оръжия към този момент са дали скъп принос в битката им против съветската инвазия.

Говорител на Krauss-Maffei Wegmann удостовери, че Киев е поръчал 100 гаубици от компанията на обща цена от 1,7 милиарда евро и че немското министерство на стопанската система, което дава отговор за контрола на въоръженията, е дало нужното позволение за пускане на произвеждане на артилерийските установки на 13 юли. Германската медия Spiegel първа заяви за продажбата на гаубиците.

Говорителят на отбранителната компания не пожела да разяснява какъв брой време ще отнеме производството на гаубиците, само че евентуално ще отнеме доста месеци, преди първите единици да изоставен завода.

Най-важното е, че германското държавно управление ще би трябвало да издаде в допълнение позволение за експорт на гаубиците в Украйна, откакто бъдат създадени, което значи, че окончателната доставка на оръжията към момента не е изцяло обезпечена.

Но фактът, че държавното управление утвърди производството на артилерийските установки, демонстрира, че Берлин чака войната в Украйна да продължи дълго време. Френският президент Еманюел Макрон също заяви във вторник, че войната в Украйна ще продължи дълго, а продоволствената криза - още по-дълго.

Говорител на немското министерство на стопанската система отхвърли коментар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР