Германското правителство обяви, че се е споразумяло да плати компенсации

...
Германското правителство обяви, че се е споразумяло да плати компенсации
Коментари Харесай

Ядрени компенсации за 2.4 млрд. евро ще плати Берлин заради спрените АЕЦ

Германското държавно управление разгласи, че се е споразумяло да заплати обезщетения за 2.42 милиарда евро на четири компании поради решението си да бъде прекратена употребата на нуклеарни електроцентрали, съобщи Агенция Франс Прес в петък.

Берлин удостовери своя ангажимент последната атомна централа в страната да спре работа до края на 2022 година, което ще повреди ползите на производителите на ток. Решението за ускорено излизане от нуклеарната енергетика бе оповестено през 2011 година от
канцлера Ангела Меркел след екокатастрофата, породена от повредата в АЕЦ " Фукушима " след цунами.

Сега държавното управление ще заплати 1.4 милиарда евро на Vattenfall ( " Ватенфал ", 880 млн. евро - на RWE (Ер Ве Е), 80 млн. евро на EnBW (ЕнБеве) и 42,5 млн. евро на E.ON (Е.ОН). Като част от договорката те ще отдръпват своите каузи против страната.

В изказването на немските управляващи се прибавя, че съглашението следва да бъде утвърдено от бордовете на компаниите и предстои на обзор от Европейската комисия по отношение на така наречен " държавна помощ ".

По-рано тази седмица стана ясно, че Европейската комисия стартира следствие на компенсацията, предоставено на електроцентрали, захранвани с лигнитни въглища, от немското държавно управление за поетапно им прекъсване по-рано от плануваното.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР