Германското правителство намали в сряда прогнозата си за растежа на

...
Германското правителство намали в сряда прогнозата си за растежа на
Коментари Харесай

Германското правителство понижи прогнозата си за растежа през 2022 г. до 3,6%



Германското държавно управление понижи в сряда прогнозата си за растежа на брутния вътрешен артикул (БВП) на страната през 2022 година до 3,6% от в началото плануваните 4,1 на 100, направена през октомври, защото последният растеж на коронавирусните инфекции попречва икономическата интензивност и предприятията едвам стартират да виждат облекчение на проблемите с лимитираните доставки.

" Последиците от коронавирусната пандемия към момента са забележими и доста компании към момента би трябвало да се борят с тях “, съобщи икономическият министър Роберт Хабек при показване на новите макропрогнози. Въпреки това той добави, че производството на страната " към момента е устойчиво " и ще се върне към равнищата си от пандемията през актуалната година.

Освен това в отчета се предвижда, че броят на заетите в Германия ще се усили с 425 000 и ще доближи равнището си преди началото Covid пандемията още през първата половина на годината. Немските ръководещи също по този начин предвиждат, че равнището на безработица ще намалее през 2022 година с 0,6 процентни пункта до 5,1%.

Инфлацията обаче се чака да се форсира през тази година до 3,3%, което да докара и до настояването за по-високо възнаграждение на труда. Въпреки това ръководещите в Берлин не виждат сигнали за възможна ценова серпантина, обвързвана с растящите приходи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР