Германското правителство е одобрило планирания таван за цените на електричеството

...
Германското правителство е одобрило планирания таван за цените на електричеството
Коментари Харесай

Германия одобри таван за цените на тока и газа, чака рецесия

Германското държавно управление е одобрило планувания таван за цените на електричеството и газа в незабавен порядък. Това заяви през днешния ден канцлерът Олаф Щолц, съобщи Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Мярката е част от напъните на Берлин да се пребори с високите цени на силата за семействата и бизнеса.

Шолц съобщи това при посещаване на френския министър председател Елизабет Борн в немската столица. По време на визитата двете страни подписаха взаимна декларация за усилване на уговорката си към енергийната взаимност.

Също през днешния ден долната камара на немския парламент (Бундестага) одобри бюджета на страната за 2023 година, съобщи ДПА.

Според бюджетния проект следващата година Германия ще поеме нов дълг в размер на 45 милиарда евро (47 милиарда долара), посредством който да се финансира държавната помощ във времена на рецесия.

" Ние ще преодолеем рецесията, само че няма да пренебрегнем провокациите на бъдещето ", сподели немският финансов министър Кристиан Линднер пред Бундестага.

Като цяло бюджетът възлиза на 476,29 милиарда евро, а фактори като войната в Украйна и високите цени на силата и храните оказват въздействие върху разходната му част.

Така нареченото за " дългова спирачка ", ограничаващо размера на новите заеми по парламентарен ред, беше анулирано, с цел да се оправи Германия с рецесиите, породени от пандемията от ковид и дефицита на сила.

Въпреки това вземането на нови заеми е позволено поради упованията за криза.

Линднер посочи рекордните обществени вложения, заложени в бюджета за следващата година, до момента в който консервативните опозиционни партии подлагаха на критика обстоятелството, че разноските за защита няма да доближат до 2 на 100 от брутния вътрешен артикул на страната - заричане, което даде канцлерът Олаф Шолц.

По-малките опозиционни партии, като " Левите " и " Алтернатива за Германия ", разкритикуваха бюджета като определящ неверни цели.

Сред главните разходни пера на бюджета са жилищните промени, дотациите за компенсиране на разноските за отопление на семействата с ниски приходи, както и понижаване на някои налози.

Също по този начин ще се усилят детските надбавки, а нов механизъм, осигуряващ главен приход, ще размени компенсациите, изплащани на дълготрайно безработните.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР