Германското издание Шпигел назова модела и курса на яхтата, която

...
Германското издание Шпигел назова модела и курса на яхтата, която
Коментари Харесай

Шпигел с нови данни за диверсията срещу „Северен поток”

Германското издание " Шпигел " назова модела и курса на яхтата, която евентуално е била употребена при подготовката на офанзивата против „ Северен поток ”.

" В случая с терористичната офанзива против газопроводите " Северен поток " в Балтийско море излизат нови детайлности. Плавателният съд, на който се счита, че диверсантите са транспортирали взривни устройства, е ветроходната яхта " Андромеда " с пристанище Бреге на остров Рюген ", написа вестникът, базирайки се на ведомствени източници.

Според изданието 15-метровата Bavaria Cruiser 50 е била наета от неидентифицирани лица посредством чартърна компания Rügen. Изданието разгласява и фотография на яхтата. Според вестника корабът е почнал пътуването си от пристанището Рощок-Варнемюнде, след което е дебаркирал за малко в пристанището Вик, ситуирано в северната част на острова.

По-рано немската федерална прокуратура заяви, че от 18 до 20 януари 2023 година е претърсила неназован транспортен съд по отношение на недоверчив лизинг. Агенцията също удостовери, че въпросният транспортен съд може да се употребява за превозване на взривни устройства за подкопаване на Северните потоци. Според прокуратурата няма съмнения за чиновници на немската компания, наела кораба.

По-рано тази седмица редица западни медии писаха, че диверсията със „ Северните потоци ” била осъществена от украински олигарх, без знанието на управляващите в Киев. Редица анализатори и медии показаха мощни подозрения в тази версия. Те считат за достоверна версията на американският проверяващ публицист Сеймър Хърш, съгласно който тръбите са взривени от Съединени американски щати благодарение на Норвегия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР