Германският волейболист приключи кариерата си, за да... стане полицай. 28-годишният

...
Германският волейболист приключи кариерата си, за да... стане полицай. 28-годишният
Коментари Харесай

Волейболист на Берлин завърши кариерата си, за да стане полицай! Прощалният му мач ще бъде виртуален

Германският волейболист завърши кариерата си, с цел да... стане служител на реда. 28-годишният център Георг Клайн , който се изявяваше в Берлин Рисайклинг Волейс, възнамерявал да постави завършек на спортните си занимания още през есента, защото няма по какъв начин да съвместява следването с волейбола. След 10 години на терена и болежки от последните два сезона, Клайн се насочва към реализирането на другата си фантазия и да облече полицейска униформа.
Трите сезона в Берлин са най-успешните за 201-сантиметровия играч - печели 2 трофеи в Бундеслигата, завоюва Купата и Суперкупата на Германия (и двете през този сезон). През този сезон той игра против Кузбас и Факел в Шампионската лига.
Клайн бе на път да завоюва и трети трофей в шампионата, откакто оранжевият тим беше непобеден и бе водач в класирането в постоянния сезон. Искаше да запише требъл и да завърши съвършено. Пандемията от ковид обаче обърка проектите на всички.
„ Мечтаех за финалния дуел - ние да станем първенци, фамилията и приятелите ни са в залата, честваме купата, вършим си красиви фотоси... Всичко щеше да е тъкмо по този начин “, споделя блокировачът пред Berliner Zeitung.


Новината за преждевременния завършек на сезона намира Георг вкъщи на дивана. Либерото на отбора Юлиан Ценгер изпраща екранна фотография на формалното известие на лигата на съотборника си. " Беше потрес. Бе пристигнал краят на моята волейболна кариера. Бутилката ром, която отворих, сигурно не беше разтуха ", споделя някогашният състезател на Дюрен, Антверпен и Фридрихсхафен.
В Берлин всички назовават родения в Лайпциг състезател Клайни (Малкия) - има функционалността на втори капитан на тима и дава отговор за реда и разпоредбите. Като предстоящ чиновник на полицията.

„ Той е войник, даващ всичко от себе си, излъчва пристрастеност и огън. Страхотен състезател: интелигентен, учтив и методичен. Три сезона той беше значима част от отбора, ще ни липсва доста. Съжалявам, че нещата приключиха тъкмо по този начин ", сподели френският треньор Седрик Енар .


Целите отвън волейбола също са амбициозни. Той желае не просто да мине изпитите и да стане елементарен служител на реда, само че и да влезе в специфичния отряд - за битка с тероризма, и безредиците „ В един миг ще стигна до там. Това е елитът на полицията. Винаги желая да реализира максимума и всички го знаят ", декларира Клайн пред формалния уебсайт на Берлин Рисайклинг Волейс.
От клуба са безапелационни, че Георг остава част от фамилията и постоянно ще бъде добре пристигнал в залата, даже в случай че желае просто да поддържа форма. Самият Клайн назовава БРВ най-хубавият тим, а " Макс Шмелинг Хале " - волейболният храм. Неслучайно, откакто точно тази зала приема Суперфиналите на най-престижния евротурнир - Шампионската лига.

Отборът се отплаща уместно на центъра, като провежда сетен мач. Той ще се организира на 1 април във виртуален формат. Реална игра няма да има заради сложна епидемиологична обстановка, само че на почитателите се дава обещание доста занимателно аудио и видео наличие в обществените мрежи.
През идващите 10 дни посредством Инстаграм Клайн ще разгласи играчите и треньорите на тимовете Klein-aber-fein Volleys и GK7 Allstars. „ Надяваме се, че с тази концепция можем да забавляваме почитателите, които ни липсват ", споделя Клайн.
БРВ помоли последователите си да поддържат клуба в сложната икономическа обстановка, когато на играчите би трябвало да се заплащат остатъците по контракти, а бюджетът загуби обилни суми от неналичието на плейофи. От управлението оферират на почитателите да купят същински билети за виртуалния сетен мач на Клайн - от 5 до 20 евро и да си изберат място във виртуалните трибуни на " Макс Шмелинг Хале ", като акция за набиране на средства. В подмяна ще получат електронен билет като сувенир, както и слагане на имената на рекламните материали при първия домашен мач идващия сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР