Германският вестник „Шпигел“ съобщава за цели колонии от германци-антиваксъри, които

...
Германският вестник „Шпигел“ съобщава за цели колонии от германци-антиваксъри, които
Коментари Харесай

Ахелой е „бастион на антиваксъри“: Как „Шпигел“ откри у нас тайна група на германци срещу ваксините

Германският вестник „ Шпигел “ оповестява за цели колонии от германци-антиваксъри, които се заселват по българското Черноморие. Според създателя Валтер Майр в България на противоепидемичните ограничения се гледа през просото.

За един от комплексите в Ахелой „ Шпигел “ написа, че е „ бастион “ на антиваксърите от Германия. На паркинга има към 10 автомобила с немски регистрационни номера. Според защитата има 2-3 фамилии.

„ От 2-3 месеца да са, 1 или 2 фамилии да са си закупили жилища. Преди това не е имало “, разяснява защитата на комплекса Трайко Дионисов.

„ Шпигел “ написа за доста повече преселници и за скрито антиваксърско общество, което е основало група в обществените мрежи, а почитателите ѝ наброяват над 2500. Групата е загадка и в нея се промотират евтини жилища, ниски налози и официални Коронавирус ограничения в България.

Собственикът на комплекса отхвърли да се срещне с нас, само че охранителят споделя, че шефът му постоянно качвал фотоси в обществените мрежи. Казва, че това се прави, с цел да се популяризира комплекса, тъй като обичайните туристи от Русия са се отказали от страната ни.

Вайта от немския град Хановер е един от притежателите на жилища тук, само че не знае за тайното антиваксърско общество. „ Това не мога да кажа и няма да отговоря дали съм имунизиран “, споделя той пред камерата ни.

Организирани тържества се правели в локален ресторант - с към 30 души най-малко два пъти седмично, твърди немският публицист.

„ От вратата си демонстрират документите и по този начин “, твърди помощник-готвача в ресторанта. Според нея хората не са антиваксъри.

Последната им колекция била на 30 ноември, споделят от ресторанта. В обществените мрежи групата на германците в България също не може да бъде открита.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР