Германският вътрешен министър Томас де Мезиер увери, че няма опасност

...
Германският вътрешен министър Томас де Мезиер увери, че няма опасност
Коментари Харесай

Де Мезиер: Няма да допускаме мигранти безразборно

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер увери, че няма заплаха да се повтори всеобщата бежанска вълна от близо 1 милион души, които дойдоха в страната през 2015 година, съобщи ДПА.

По въпроса за повишаването на броя на мигрантите, които прекосяват Средиземно море и идват в Италия, министърът сподели, че повече не би трябвало да има политика на безсистемно допускане на хора.

Евродепутат: Да пратим бежанците в Източна Европа

Вацлав Клаус: Време е Чехия да напусне Европейски Съюз

Истинската политика на Европейски Съюз за бежанците: Спиране на европари и взаимност

Главният противник на канцлерката Ангела Меркел на парламентарните избори идващия месец, водачът на социалдемократите

Мартин Шулц, наскоро предизвести, че в страната може да има нова вълна бежанци поради нараствания брой на идващи в Италия.

Де Мезиер отхвърли опасенията, че тези бежанци ще продължат на север към Германия. „ Първо, ние сме по-добре готови. Второ, Италия този път реагира друго. Трето, броят на бежанците в Италия не е толкоз висок, колкото се твърди “, съобщи немският вътрешен министър.

Той сподели, че броят на идващите в Италия бежанци внезапно е понижен през юли и август. „ Казахме напълно ясно на Италия, че не може повече да има политика на безсистемно допускане на хора и Италия го взе поради “, съобщи Де Мезиер.

Вътрешният министър добави, че няма заплаха съглашението за бежанците сред Европейски Съюз и Турция да се разпадне.

„ Турция има собствен интерес в договорката с Европейски Съюз. Споразумението е в действие и в този момент нямам подозрение, че всеки ще продължи да се придържа към него “, съобщи той. Де Мезиер призна, че настоящето напрежение сред Германия и Турция се е отразило негативно на съдействието им в региона на сигурността и съобщи, че двете страни не споделят еднообразно определение за тероризма.

Германия не счита кюрдската съпротива в Турция за терористи

и не може да одобри съдействие с Анкара за битка с членовете на тази съпротива, сподели министърът. Двете страни не престават да си сътрудничат в битката с „ Ислямска страна “, а Анкара продължава да осведоми Берлин, когато германци, които са се били на страната на ИД в Сирия или Ирак, се връщат вкъщи през нейната територия, означи Де Мезиер.

Отношенията сред Германия и Турция се утежниха, откакто Бундестагът публично дефинира всеобщото изтребване на арменци от Османската империя като геноцид. Турция отхвърля този термин за тези събития. Берлин също по този начин стачкува против задържането на свои жители в Турция, а Анкара упреква Германия, че дава леговище на терористи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР