Германският вътрешен министър предупреди, че расте броят на мигрантите, опитващи

...
Германският вътрешен министър предупреди, че расте броят на мигрантите, опитващи
Коментари Харесай

Германският вътрешен министър предупреди за увеличаване на миграцията през Балканите

Германският вътрешен министър предизвести, че пораства броят на мигрантите, опитващи да влязат в Европа по така наречен Балкански път на миграцията, съобщи ДПА. " Очевидно е, че миграцията нараства доста, изключително по Балканския маршрут ", сподели Хорст Зеехофер.

Масовото придвижване на хора през балканските страни беше един от факторите, които изостриха миграционната рецесия в Европа през 2015/2016 година Тези мигранти - доста от които бягащи от спорове в Близкия изток - пътуваха през Турция до Гърция или България, а след това през страните от някогашна Югославия, Унгария и Австрия към Северна Европа, напомня ДПА.

Зеехофер е представител на партия Християнсоциален съюз, чието седалище е в Бавария, която закупи опит от първа ръка с миграционната рецесия по границите с Австрия и Чехия.

" Трябва да създадем нещо, с цел да не се върнем още веднъж на тревожните нива " на миграция, сподели той.

Министърът уточни брой от 200 000 мигранти годишно като ниво, което би могло да бъде признато в Германия, без да се провокират " обществени или политически проблеми ". За предходната година подадените молби за леговище във Федералната република са малко над половината на тази численост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР