Германският външен министър Хайко Маас заяви в понеделник, че Европейският

...
Германският външен министър Хайко Маас заяви в понеделник, че Европейският
Коментари Харесай

Берлин призова за координиран отговор на новия щам на COVID-19

Германският външен министър Хайко Маас съобщи в понеделник, че Европейският съюз ще би трябвало да работи дружно, с цел да ограничи разпространяването на новия вариант на ковид, който се появи в Обединеното кралство.

" Ще координираме доста тясно сред страните членки на Европейския съюз по отношение на идващите стъпки, по-специално за това по какъв начин тези ограничения ще бъдат проектирани след 31-ви декември ", съобщи външният министър на Германия.

По-рано през днешния ден френското държавно управление разгласи, че единният блок би трябвало да сътвори " здравен протокол ", допускащ обновяване на превоза от Обединеното кралство.

Над 15 европейски страни към този момент забранихa полетите от Обединеното кралство предвид на новия вариант на ковид на острова за който е потвърдено, че се популяризира по-бързо от други варианти на COVID-19.

" През идващите няколко часа на европейско равнище ще създадем стабилен здравен протокол, с цел да подсигуряваме, че придвижването от Англия може да се възобнови. Нашият приоритет е да защитим нашите страни и нашите съграждани ", съобщи френският министър на превоза Жан-Батист Джебари.

Във връзка с рецесията с новия Коронавирус вариант Германия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, привиква през днешния ден незабавна среща на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР