Германският външен министър Хайко Маас нарече руската блокада на достъпа

...
Германският външен министър Хайко Маас нарече руската блокада на достъпа
Коментари Харесай

Германия обвини Русия за конфликта в Украйна

Германският външен министър Хайко Маас назова съветската обсада на достъпа до Азовско море „ неприемлива “ и прикани към понижаване на напрежението с Украйна след спешен миг в неделя.
„ Случващото се буди паника “, написа Маас в Twitter. „ Руската обсада на прекосяването към Азовско море е неприемлива и е значимо блокадата да бъде анулирана. Ние призоваваме и двете страни да правят отстъпка. "
Руският външен министър Сергей Лавров от своя страна не изневери на позицията на Кремъл и упрекна Киев за " рискови " дейности в Керченския пролив след борба сред съветски и украински военни кораби.
Лавров съобщи, че Украйна е нарушила интернационалните правила с " рискови способи, които основават закани и опасности за естественото придвижване на кораби в региона ".
Лавров назова случая " ясна провокация " от Киев и упрекна Европейския съюз за " сляпа поддръжка " за Украйна.
" Призоваваме западните спонсори на Киев да успокоят тези, които се пробват да завоюват политически точки посредством военна нервност ", сподели той, имайки поради, че случаят е плануван преди президентските избори в Украйна през идната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР