Германският външен министър Аналена Бербок посети Одеса заедно с украинския

...
Германският външен министър Аналена Бербок посети Одеса заедно с украинския
Коментари Харесай

Германският външен министър Бербок посети Одеса

Германският външен министър Аналена Бербок посети Одеса дружно с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба на 24 февруари.

Първоначално визитата на немския топ посланик в черноморския град беше защитавано в загадка от съображения за сигурност, съобщи Агенция Франс Прес.

Двамата министри пътуваха дружно до Украйна, откакто на 23 февруари участваха в съвещанията на Общото заседание на Организация на обединените нации и на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в Ню Йорк, с цел да отбележат втората годишнина от началото на войната.

В началото на визитата си Бербок и Кулеба бяха осведомени с настоящата обстановка в пристанището на Одеса. След обиколка на пристанището, което е главен център за експорт на украинско зърно, командирът на украинските военноморски сили осведоми немския министър за положението на сигурността в Черно море.

Кулеба изрази оптимизъм за бъдещето на страната си в Европейски Съюз.

" Преди две години не можех да си показва, че през 2024 година ще има толкоз доста аргументи да се гордеем, че сме европейци ", съобщи главата на украинската дипломация.

Бербок съобщи, че днешният ден може да се дефинира и като " ден на насладата ", тъй като на граничния пункт сред Украйна и Молдова може да се види европейското знаме.

" През последните две години ние дружно изминахме този европейски път ", добави тя.

През декември предходната година Европейски Съюз реши да стартира договаряния за присъединение с държавното управление в Киев. Очаква се обаче да минат още няколко години, преди Украйна да може да се причисли към блока. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР