Германският Съвет по етични въпроси се включи в глобалния дебат

...
Германският Съвет по етични въпроси се включи в глобалния дебат
Коментари Харесай

Германският Съвет по етични въпроси се противопоставя на специални свободи за ваксинираните

Германският Съвет по етични въпроси се включи в световния спор дали рестриктивните мерки, наложени поради COVID-19, могат да бъдат облекчени за тези, които не са имунизирани, заявявайки, че това не би трябвало въобще да се разисква, до момента в който към момента не е ясно дали те могат да заразят други, съобщи Ройтерс.

По-рано немски министър съобщи, че имунизираните би трябвало да бъдат пуснати в кината и заведенията за хранене по-рано от други, а канцлерката Ангела Меркел загатна опцията за ограничавания за тези, които продължат да отхвърлят да се имунизират, откакто има задоволително дози за всички, заяви Българска телеграфна агенция.

"В момента не би трябвало да се анулират държавните ограничавания на свободите за имунизираните, тъй като към момента не е допустимо да се оцени надеждно " дали могат да заразяват други, съобщи на конференция председателката на Съвета по етични въпроси Алена Буйкс.

Другите биха приели сходно решение като незаслужено, добави говорителка на работната група за пандемията на Съвета. "Ще би трябвало да живеем с ограничаване на контактите много време ", акцентира тя. Някои компании, като туристическата Груп Сага и Ивентим към този момент обявиха, че ще оферират услугите си единствено на ваксинираните.

Макар че частните предприятия имат кардиналното право да създадат това, принуждаването на чиновниците да се имунизират би било нелегално, съобщи Волкер Лип, вицепредседател на Съвета по нравственос.

Подобни диспути се водят по целия свят, до момента в който акциите за имунизация набират скорост. Зависимата от туризма Гърция желае основаването на европейска система за узаконяване и съобщи, че може да стартира да позволява израелци, в случай че огромна част от популацията е била имунизирана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР