Германският производител на хранителни продукти Carl Kühne изтегля от пазара

...
Германският производител на хранителни продукти Carl Kühne изтегля от пазара
Коментари Харесай

„Възможно е да ядете стъкло“: Германска компания изтегля от пазара буркани с червено зеле

Германският производител на хранителни артикули Carl Kühne изтегля от пазара доставени стъклени буркани с алено зеле. Те се продават в голям брой супермаркети в цяла Германия.

Незабавното отдръпване се отнася за буркани от 720 ml с Европейски номер на продукта: 40804002 и най-хубав период до 15 декември 2025 година Буркани имат и кодове „ 12/15/2025 Z 2030 NL23 1 “ и „ 12/ 15/2025 Z 2130 NL23 1 " на ръба на винтовата капачка.

Според изказване на компанията не е изключено в обособени буркани със зеленчуци да има части стъкло.

„ Въпреки обширните превантивни и сертифицирани от IFS ограничения за сигурност, не можем да изключим опцията да има части стъкло в обособени буркани от посочените партиди “, показват от Carl Kühne.

Потребителите, които са закупили подобен буркан и към момента не са го имат отворили, могат да го върнат в магазина. Парите им ще бъдат възобновени. Това може да се направи и във фирмения магазин на Carl Kühne в Хамбург.

Carl Kühne KG създава главно оцети и деликатесни храни. Семейната компания е един от най-големите производители на краставици в Европа и продава продукцията си в над 50 страни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР