Германският президент призова сънародниците си да се подготвят за още

...
Германският президент призова сънародниците си да се подготвят за още
Коментари Харесай

Щайнмайер: Предстоят седмици на строги ограничения


Германският президент прикани сънародниците си да се приготвят за още няколко седмици строги ограничавания поради пандемията. Той акцентира, че в битката с вируса е направено доста, само че са позволени и неточности.

" Намираме се в средата на третата вълна на пандемията. За да я сломим, са нужни старания от всички страни. През идващите седмици ще се наложат и още тежки ограничавания ", съобщи във великденското си послание немският президент Франк-Валтер Щайнмайер. Същевременно той показва схващане към разочарованието на хората. " Преди година се радвахме на мисълта за идващия Великден, на пролет без пандемия. Но нашата вяра не се сбъдна. "

" И въпреки всичко имаше неточности "

Щайнмайер призна, че има " рецесия на доверието ". " Знам, че вие, жителите, вършиме, каквото е належащо, в тази историческа рецесия. Допринасяте с доста и се отказвате от доста. " За някои към този момент не става въпрос за пропуснати доходи, а за битка за битие.
Редакцията предлага
" Още повече разбирам нетърпението, разочарованието от неуспехите през последните няколко месеца. " Много е направено и доста е реализирано. " И въпреки всичко имаше неточности - при тестването, при имунизацията, при дигитализацията. "

Щайнмайер акцентира, че има вяра на всички ваксини, които са утвърдени в Германия. Самият той беше имунизиран с препарата на AstraZeneca в четвъртък. " Ваксинацията е най-важната стъпка към нашия излаз от пандемията - по тази причина се възползвайте от тази опция! ", моли той.

" По-строгият локдаун е неминуем "

Водещият вирусолог на Германия Кристиан Дростен също счита, че въвеждането на по-строги ограничавания е неизбежно. Пред " Шпигел " той даде образец с Париж и Лондон, където се видя, че частичният локдаун не може да спре разпространяването на по-агресивните разновидности на вируса. Според Дростен, към момента има късмет да се избегне сходно развиване в огромните немски градове. " Това обаче изисква политически дейности и поддръжката на колкото може повече хора. "

Вирусоложката Мелани Бринкман предизвести, че в случай че развиването на пандемията продължи както до момента, " всеки в близкия си кръг ще познава хора, които са били в болница, които са умряли и които страдат от дълготрайни вреди ". Тя упрекна политиците, че не са се вслушали в точния момент в учените и разкритикува разхлабването на ограниченията. " За четири седмици ще ограничим съществено броя на инфектираните, в случай че хората съвсем нямат контакти ", изяснява Бринкман. " Колкото по-силно натиснем спирачките в този момент, толкоз по-кратък ще е локдаунът "

Според последните социологически изследвания, 67 % от германците биха подкрепили въвеждането на по-строги ограничения за ограничение на пандемията.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР