Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер предупреди днес, че увеличаването на крайнодясната

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер предупреди днес, че увеличаването на крайнодясната
Коментари Харесай

Щайнмайер: Антимигрантската риторика в Германия може да навреди на икономиката

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер предизвести през днешния ден, че увеличението на крайнодясната реторика за наложително експулсиране на чужденци от Германия може съществено да навреди на стопанската система на страната, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Щайнмайер сподели по време на визитата си във Виетнам, че враждебността към мигрантите е стеснителен въпрос, който неведнъж бива издигнат на срещите му с немската бизнес общественост.

" Много бизнесмени виждат това: Ако за Германия се приказва с безпокойствие, че страната се отклонява в политическо отношение, че се затваряме в себе си и даваме независимост на дискриминирането или злепоставяме хората, това вреди и на стопанската система ", съобщи Щайнмайер в Хошимин.

Акцент по време на държавната му аудиенция във Виетнам са напъните за набиране на квалифицирани служащи, които да работят в Германия, отбелязва ДПА.

Германски компании неведнъж се оплакаха от неналичието на високо квалифицирана работна ръка и от компликациите при търсенето на подобаващия личен състав. Притесненията във връзка с възходящата поддръжка за крайнодясна политика в Германия са значима тематика при договарянията както във Виетнам, по този начин и в Германия, сподели Щайнмайер.

" По този въпрос, веселя се, че бизнесмените от ден на ден приказват намерено за това ", съобщи немският президент.

Той похвали всеобщите митинги из цяла Германия против партия " Алтернатива за Германия " и други десни екстремистки организации като явен знак за народна власт и приемливост.

" Демократичният център на нашето общество се разсъни и усеща своята отговорност ", акцентира Щайнмайер.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР