Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от
Коментари Харесай

След сигнал за въздушна тревога: Германският президент влезе в бомбоубежище в Украйна - Топ новини

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети Украйна за първи път от началото на войната. По време на срещата си с президента Владимир Зеленски Щайнмайер даде обещание страната му да съобщи на украинските въоръжени сили спомагателна партида системи за противовъздушна защита немско произвеждане във допустимо най-кратък период, съобщи Би Би Си, представени от Новини.бг.

Допълнителните ракетни установки „ Марс II “ и четири самоходни гаубици „ ще бъдат предадени на Украйна през идващите няколко дни “, увери Щайнмайер публицистите на взаимна конференция след срещата.

Двамата президенти оповестиха и основаването на стратегия за партньорство сред двете страни на общинско ниво.

Според тях по подобен метод немските общини ще вземат участие още повече във възобновяване на украинските побратимени градове, в сравнение с в границите на сегашната помощ, предоставяна на федерално равнище.

Според взаимното изказване на Зеленски и Щайнмайер препоръчаната форма на съдействие „ поставя основите на едно общо бъдеще “ и „ изпраща ясно обръщение на Москва: вашата война няма да може да ни раздели, тя ще сближи още повече европейците – германци и украинци “.

Понастоящем в Украйна и Германия има 107 двойки побратимени градове, като към една трета от тях към този момент са подписали съглашения за съдействие след началото на войната.

За да даде образец на останалите, Щайнмайер алегорично покровителства плановете за развиване и възобновяване в Черниговска област, която посети преди срещата си с Володимир Зеленски.

Преди да се срещне със Зеленски, немският президент беше заведен в северната част на страната, с цел да му покаже град в Черниговска област, който неотдавна е бил освободен от съветските войски.

Kyiv Mayor showed German President Frank Walter Steinmeier the consequences of recent Russian strikes on the Ukrainian capital.
— Iuliia Mendel (@IuliiaMendel)
Според немската телевизия A Ер Де Щайнмайер е изразил шока си от разрушенията, които е видял там, и от разказите на локалните поданици.

„ Нещата са доста по-страшни, в сравнение с ние в Германия си представяме “, сподели той след визитата.

По време на визитата му в Корюковка, покрай границата с Беларус, се включиха сирените за въздушна паника и Щайнмайер трябваше да прекара към час в близкото бомбоубежище. Сирените принудиха президента Щайнмайер, кмета Ратан Ахмедов и група жители да се укрият в убежището, показва ДПА.

„ Първия час и половина прекарахме в противовъздушното леговище “, сподели Щайнмайер. „ Това ни даде изключително ясна визия за изискванията, при които хората тук живеят. “ 

Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР