Германският отбранителен концерн Rheinmetall води преговори с Киев за изграждането

...
Германският отбранителен концерн Rheinmetall води преговори с Киев за изграждането
Коментари Харесай

Германски оръжеен концерн иска да инвестира €200 милиона за изграждането на завод за танкове в Украйна

Германският защитителен тръст Rheinmetall води договаряния с Киев за построяването на цех за танкове в Украйна, оповестява Reuters, цитирайки изявление на вестник Rheinische Post с изпълнителния шеф Армин Папергер. Rheinmetall създава муниции, военно съоръжение, както и известните танковете Leopard, които Германия реши да изпрати на Украйна.

" Завод на Rheinmetall може да бъде основан в Украйна за към €200 милиона. Фабриката ще може да създава до 400 от най-новите танкове на концерна Panthers годишно ", съобщи Папергер. 
 Руска компания дава $71 000 премия за заличаване или пленяване на западни танкове
Руска компания дава $71 000 премия за заличаване или пленяване на западни танкове

Очевидно надпреварата ще бъде за съветските войски или наемници

По думите му диалозите с украинското държавно управление са обещаващи и компанията се надява на решение през идващите два месеца. Според изпълнителния шеф на немския тръст западните сили са изпратили задоволително оръжие на Украйна, с цел да се пази, само че украинците сега нямат нужното съоръжение, с цел да си върнат изцяло отнетата от Русия територия.
 Снимка 608228
Rheinmetall ще се причисли към немския показател на сините чипове DAX този месец, заяви Deutsche Boerse в петък. Акциите на компанията доближиха връх през януари след решението на Германия да изпрати Leopard в Украйна, оповестява Reuters.

Според украинския министър на защитата Олексий Резников Украйна се нуждае от 300 танка от западните страни, с цел да противодейства дейно на съветските сили. В момента страната чака доставката на няколко типа западни бойни танкове, в това число Leopard 2 от Германия, Challenger 2 от Англия и Abrams от Съединени американски щати.

Наскоро първата доставка на танкове Leopard 2 беше превозена в Украйна от Полша.

В края на предходната година от Rheinmetall оповестиха, че ще строи и нов цех за произвеждане на муниции в Германия. Според информацията производството на снаряди от междинен диаметър може да стартира още в средата на тази година. 

Предпоставка за решението на Rheinmetall са два фактора, заяви тогава организация DPA. Първо, на немската войска не доближават муниции на обща стойност към €20 милиарда.

Военната индустрия в този момент се пробва да отговори на търсенето. Второ, Германия не може да изпраща на Украйна спомагателни снаряди за системи Gepard - такива снаряди има в наличност, само че са създадени в Швейцария, а тази страна не дава позволение за реекспорт.
 Германският оръжеен тръст Rheinmetall ще строи нов цех за муниции
Германски оръжеен тръст, един от най-големите в света, ще строи нов цех за муниции

На армията не доближават муниции на обща стойност към 20 милиарда евро
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР