Германският оперен певец Рене Папе обяви, че се разделя с

...
Германският оперен певец Рене Папе обяви, че се разделя с
Коментари Харесай

Прочут бас напуска операта "Метрополитън" заради гей парад

Германският оперен артист Рене Папе разгласи, че се разделя с " Метрополитън опера ", засегнат от обстоятелството, че негови сътрудници са взели участие с осъществявания в гей парада в Ню Йорк, заяви OperaWire. Повод за реакцията на световноизвестния бас стана обява в обществените канали на операта в Месеца на прайда, в която тенорът Реми Мартин написа: " За мен беше чест да бъда част от този щастлив ден, в който нашата компания може да чества любовта и гордостта дружно с нашите приятели…в тази красива общественост ". Под този пост Рене Папе благодари на " Метрополитън " за " последните 35 години съдействие "  и декларира, че включването на хора от екипа в гей парада за него е мотив в никакъв случай да не се връща там. " Ужасно! Хора, които не са наясно кои са, употребяват тази фантастична институция, с цел да изясняват на другите кои те би трябвало да бъдат. И в случай че обяснението не се приема, то значи светът е неприятен! ", гневи се Папе. И още: " Благодаря на Ню Йорк за страхотното време в един страховит свят! Сега той е единствено остатъци от това, което е бил. Съжалявам за този прелестен град! Окей, ще се забележим скоро някъде другаде… ".  

Впоследствие германецът изтри хомофобския си пост, само че той бе забелязан от задоволително доста ползватели на обществените мрежи и препубликуван във Facebook и Туитър, като му завоюва вълна от отрицателни мнения. В своите профили Попе се извини за думите си.

" Метрополитън опера " се включи в гей прайда на 26 юни с осъществявания на Стефани Блайт, Лусия Лукас, Антъни Рот Костанцо, Дейвид Портийо и други членове на състава.

Последната режисура в афиша на " Мет ", в която Рене Папе пее, е " Борис Годунов ". В момента той взе участие и в продукцията на берлинската Щатсопера " Турандот ". 57-годишният роден в Дрезден бас е притежател на две награди " Грами "  за записите на оперите " Нюрнбергските майстори артисти "  и " Танхойзер "  (1997, 2002), разгласен е за вокалист на годината от Musical America (2002), за актьор на годината от немските оперни критици (2006), печелил е премията " Ехо "  – немския еквивалент на " Грами "  и други

От OperaWire са се свързали с Метрополитън и с PR екипа на немския бас за мнения, само че към този момент не са получили такива.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР