Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах издаде лиценз за внос

...
Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах издаде лиценз за внос
Коментари Харесай

Германия започва внос на китайската COVID ваксина Sinovac

Германският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах издаде лиценз за импорт на китайската ваксина Sinovac, заяви spiegel.de.

„ С това утвърждение желаеме да подсигуряваме, че китайските жители в Германия също са предпазени със лична ваксина “, разяснява Лаутербах пред изданието.

Считано от 7 декември, имунизацията към този момент може да се внася във федералната република и да се ползва извънредно на жители на Китай. Решението за това е взето въз основа на оценката на Института „ Паул Ерлих “ (PEI). Отговорни за имунизирането с нея ще бъдат единствено китайските посолства и консулства. Прием за германци не е очакван.

Преди експертната оценка на института е имало опасения по отношение на сигурността на Sinovac, само че по думите на министъра те към този момент са останали в предишното след заключението на PEI. По принцип Sinovac е позволен от европейските регулаторни управляващи. 

Фактът, че Sinovac се вкарва в страната, е жест към китайските жители в Германия. С по този начин признатото утвърждение хората в Германия, които са получили Sinovac, също ще се смятат за имунизирани. Преди това този статус съществуваше единствено за хора, които са били ваксинирани с ваксини, приети в Германия, респективно позволени от европейския регулатор EMA.

Наблюдатели считат, че зад допускането на китайската ваксина в Германия стои допустима договорка, и в недалечно бъдеще в Китай ще може да достави имунизацията на Pfizer/BioNTech.

По време на визитата си в Китай немският канцлер Олаф Шолц се контракти за по-тясно съдействие с азиатската страна в битката с пандемията.

Той пропагандира домакините си в посока на това имунизацията на Pfizer/BioNTech да се ползва на немски и европейски жители в Китай.

Досега китайският държавен глава Си Дзинпин не е одобрил западни ваксини, макар че съгласно няколко изследвания успеваемостта на китайските ваксини не е сравнима с тази на западните иРНК препарати, които са по-сигурни и се понасят по-добре.

След визитата на Шолц Си Дзинпин позволи импорт на имунизацията на Pfizer/BioNTech най-малко за немските жители.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР