Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер съобщи, че федералната

...
Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер съобщи, че федералната
Коментари Харесай

Германия и Италия се разбраха за бежанците

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер заяви, че федералната република е постигнала съглашение с Италия за връщане от немската граница на мигранти, които към този момент са подали молби за леговище на Апенините, и сподели, че чака то скоро да бъде подписано, съобщи Ройтерс.

" Току-що научих, че е реализирана договорка и с Италия ", сподели Зеехофер в Бундестага. " Трябват ни единствено двата подписа - на италианския сътрудник и моя ", сподели Зеехофер и добави, че това евентуално ще отнеме няколко дни.

През август немското държавно управление се контракти с Гърция и Испания да им изпраща назад мигранти в границите на 48 часа, в случай че те към този момент са подали молби за леговище там. Така канцлерът Ангела Меркел избегна раздробяване на обединението с Християнсоциалния съюз (ХСС) на Зеехофер. Споразуменията са част от компромиса сред християндемократите на Меркел и баварския ХСС на Зеехофер, които наподобява ще разрешат разногласието за връщането на мигранти. Той докара съвсем до раздробяване на обединението сред ХДС и ХСС и до оставка на държавното управление.

Над 1,6 млн. мигранти дойдоха в Германия от средата на 2014 година, което провокира напрежение в страната и вкара партията " Алтернатива за Германия " във федералния парламент. Меркел неведнъж отбрани решението си от 2015 година да одобри стотици хиляди мигранти по филантропични аргументи, само че по-късно даде обещание да не допусне повтаряне на този напор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР