Германският министър на външните работи Хайко Маас призова за коалиция

...
Германският министър на външните работи Хайко Маас призова за коалиция
Коментари Харесай

Австрия: Политиката за мигрантите е провал. Германия приема още спасени мигранти

Германският министър на външните работи Хайко Маас прикани за " коалиция на искащите " по въпроса за разпределение на мигрантите, избавени в Средиземно море - самодейност, която незабавно бе отхвърлена от някогашния австрийски канцлер Себастиан Курц, предадoха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Курц, чиято консервативна Австрийска национална партия е любимец за спечелването на парламентарните избори в Австрия през септември, разгласи, че общата европейска политика за мигрантите е неуспех и сподели, че всички мигранти, избавени в Средиземно море, би трябвало да бъдат връщани в страните си.

Разпределението на мигрантите в Европа се провали, сподели през днешния ден Курц. Отново обсъждаме хрумвания от 2015 година, които от дълго време се оказаха непрактични, добави той.

В изявление за немската медийна група Ер Ен Де по-рано през днешния ден Маас прикани за нов съюз, като сподели, че страните, които желаят да одобряват мигранти, би трябвало да работят след поредицата спорове през последните седмици сред екипажите на избавителните кораби на разнообразни филантропични организации, и италианските управляващи, които не желаят да одобряват кораби с мигранти в своите пристанища на Средиземно море.

Споразумението за спасяването на мигранти в Средиземно море не може повече да се проваля поради липса на единодушие по отношение на разпределението на избавените. Тази обсада би трябвало най-сетне да завърши, съобщи Маас.

Германия е подготвена да направи значителен принос и да подсигурява приемането постоянно на избавени мигранти, сподели Маас.

Всички страни от Европейски Съюз ще бъдат поканени да се включат в доброволната мярка.

Курц обаче възприе противоположна на Маас позиция. Най-важното сега е да се отстрани икономическата мотивация за безскрупулните трафиканти и да се върнат хората, откакто бъдат избавени в морето, по домовете им или в директни страни, както и да се подхващат начинания за непоклатимост и икономическо развиване в Африка, сподели той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР