Германският министър на отбраната Борис Писториус оглави годишната класация на

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус оглави годишната класация на
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната първи в класация на политици, одобрението за Шолц се срива с 10 пункта

Германският министър на защитата Борис Писториус оглави годишната ранглиста на най-популярните политици в Германия. Това демонстрират данни от изследване, извършено от социологическия институт Insa по поръчка на вестник Bild am Sonntag.

42% от интервюираните са споделили, че Писториус би трябвало да има допустимо най-голямо въздействие в немската политика през новата година, до момента в който 38% показват противоположното мнение. Писториус попада в класацията за първи път. От средата на януари тази година той заема поста министър на защитата.

На второ място е министър-председателят на Бавария, ръководител на Християнсоциалния съюз Маркус Зьодер. Така 41% от интервюираните биха желали той да има допустимо най-голямо въздействие, 44% показват противоположната позиция. Нивото на поддръжка за немския канцлер Олаф Шолц е спаднало с 10 процентни пункта. спрямо изследването от 2022 година и сега е единствено 26%.  Външният министър Аналена Бербок и финансовият Кристиян Линднер също губят позиции. Анкетата е извършена от 14 декември до 22 декември 2023 година В него са взели участие 2004 души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР