Германският министър на отбраната Борис Писториус даде зелена светлина“ на

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус даде зелена светлина“ на
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната даде зелена светлина на доставките на хуманитарна помощ за Газа

Германският министър на защитата Борис Писториус даде „ зелена светлина “ на военновъздушните сили на страната да извършат въздушни доставки на филантропична помощ над линията Газа, съобщи ДПА. Така Берлин ще се подреди измежду няколко други страни, които към този момент спуснаха филантропична помощ по въздуха.

Писториус е подписал заповед за армейските сили на Бундесвера, научи ДПА.

Решението беше взето, откакто немските военни потвърдиха, че към този момент се приготвя доставка по въздуха над линията Газа с транспортен аероплан С-130, ситуиран във Франция.

Френските военновъздушни сили към този момент направиха въздушни доставки над военната зона в Газа.

Днешната заповед демонстрира, че и Германия се включва в самодейността, подхваната от Йордания за подкрепяне на популацията на блокирания анклав с доставки по въздуха.

Според филантропичните организации, обстановката на хората в линията Газа, тясно и гъстонаселена крайбрежна зона, става все по-отчайваща.

Израел мощно ограничи доставките на филантропична помощ по суша по време на продължаващата към този момент месеци военна акция, съпроводен от въздушни удари и наземни офанзиви.

Според Организация на обединените нации, ще избухне рецесия от апетит и безсилие, в случай че доставките на филантропична помощ с камиони не бъдат увеличени. Около 2,2 милиона души живеят в линията Газа.

Тел Авив стартира войната и блокира достъпа до линията Газа откакто палестинската екстремистка формация „ Хамас “ реализира невиждана офанзива против Израел на 7 октомври, която включваше брутални убийства на цивилни, написа Българска телеграфна агенция.

Според военните в Берлин, в двунационалната въздушна транспортна ескадрила в Еврьо, Франция, Германия ще дава отговор за помощите, които ще бъдат доставени по въздуха. Доставките могат да стартират още в края на седмицата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР